Reumatismul și frigul Spiteria Vraciului

Reumatismul și frigul

Avem parte în sfârșit de ninsoarea mult așteptată de majoritatea dintre noi, cu toate acestea, scăderile de temperatură îi pot afecta negativ pe acea ce suferă de boli reumatice.
Sezonul rece aduce cu sine multe bucurii: zăpada, sărbătorile de iarnă, vacanțe petrecute în familie. Cu toate acestea, pentru persoanele meteosensibile, anotimpul rece poate să genereze un disconfort sau chiar să agraveze unele probleme reumatice.
Ce este reumatismul și care sunt cauzele sale?
Reumatismul este o afecțiune cronică care poate afecta diferite articulații și țesuturi conjunctive ale corpului.
Sub denumirea de reumatism sunt cuprinse toate simptomele determinate de îmbătrânirea cartilajului articular.
Cartilajul articular este o varietate de ţesut conjunctiv care acoperă suprafeţele osoase care formează o articulaţie, astfel încât ele nu intră în contact direct, ci prin intermediul acestui cartilaj. Rolul cartilajului articular constă în preluarea şi repartizarea presiunilor în interiorul articulaţiei, astfel încât mişcarea să se desfăşoare lin şi nedureros.
În momentul în care cartilajul articular îşi pierde calităţile iniţiale, vorbim de alterarea sau îmbătrânirea sa.
Cauzele care duc la această alterare sunt îmbătrânirea organismului, suprasolicitarea locală - activităţi repetitive numeroase efectuate cu acea articulaţie, expunerea la frig, o greutate corporală mare - pentru articulaţiile membrelor inferioare şi ale coloanei lombare.
Cum se manifestă reumatismul?
- dureri la nivelul articulaţiilor, la început la mişcare, dar după un timp pot apărea şi la repaus;
- uneori umflarea articulaţiilor;
- zgomote articulare la mişcare sau blocarea mişcărilor.
Vremea rece poate influența durerile reumatice?
Variaţiile de presiune atmosferică, care depind de condiţiile meteo, influenţează simptomele reumatismului, ducând la o amplificare a durerilor articulare.
În articulaţie există lichid, care, că orice lichid, are o presiune care se echilibrează cu cea atmosferică şi va fi influenţat de variaţiile acesteia din urmă. Această influenţă este pregnantă îndeosebi în articulaţiile cu reumatism, pentru că modificările cartilajului articular antrenează modificări ale lichidului synovial - schimbarea raportului între componentele acestuia, uneori fragmente cartilaginoase cad în lichid şi îl fac mai sensibil la variaţiile presionale.
Ce puteți utiliza în caz de accentuare a durerilor articulare în această perioadă cu temperaturi scăzute?
UTD (Uleiul Terapia Durerii) este un produs 100% natural, cu 1% conținut venin de scorpion roșu, ce are efect antiinflamator, ameliorând durerile articulare provocate de diverse afecțiuni reumatice.UTD este special creat pentru a fi absorbit în profunzimea pielii prin masaj. Substanță activă, veninul de scorpion roșu, potențat de uleiuri esențiale, are efecte analgezice antiinflamatoare nonsteroidiene, utilizate la calmarea durerilor și la reducerea inflamațiilor și a edemelor în cazul unor afecțiuni dureroase ale articulațiilor și mușchilor.
Pentru a comanda UTD accesați: https://spiteriavraciului.com/.../ulei-masaj-terapeutic-utd.
Înapoi la blog