Cum tratăm respirația urât mirositoare? Spiteria Vraciului

Cum tratăm respirația urât mirositoare?

Halitoza sau halena este termenul medical pentru respirația urât mirositoare. Mulți dintre noi ne confruntăm zilnic cu acesta problemă. Adesea, respirația urât mirositoare devine o problemă psihologică gravă și reprezintă o barieră în calea comunicării dintre oameni. 

            Aerul neplăcut degajat în timpul expirației este influențat de obiceiurile alimentare, de momentul zilei sau de vârstă. Dacă de cele mai multe ori, pentru eliminarea problemei este suficientă adoptarea unei igiene orale riguroase, în certe situații, halena poate reprezenta simptomul unor maladii ce au legătură (sau nu) cu cavitatea orală.

            Din cauza lipsei de timp sau de bani, oamenii amână adesea vizitele la medicul dentist pentru o lungă perioadă de timp și încearcă să mascheze mirosul neplăcut. Însă, mascarea mirosului cu gumă de mestecat sau ape de gură nu este o soluție bună. Este necesar să se identifice cauzele halitozei, nu numai pentru a elimina disconfortul, ci și pentru a preveni alte complicații. Halitoza poate fi un simptom nu numai al bolilor dentare, ci și al diferitelor tulburări ale organelor interne.

            Cele mai frecvente cause ce stau la originea respirației urât mirositoare:

1.  Igiena orală precară

            În mod frecvent, de mirosurile neplăcute, sunt responsabile carențele de igienă dentară.           La cei care nu se spală pe dinți la timp, după fiecare masă sau nu o fac în mod corect și suficient, resturile alimentare rămase în spațiile greu accesibile, cu timpul, se dezintegrează. Cu o igienă orală deficitară, bacteriile se acumulează în cantități mari pe limbă, în placa bacteriană pe dinți, pe mucoasa gingivală și în pungile parodontale (când acestea există). Proliferarea bacteriilor ce populează cavitatea bucală are ca rezultat o respirație neplăcută.

2. Cariile dentare

            Halena poate fi o consecință și a leziunilor cariogene, cu pulpa dentară necrozată, urât mirositoare. Mecanismul este următorul: un dinte cariat, netratat la timp, se poate transforma într-un ”rezervor” de rămășițe alimentare. Acestea, în contact cu bacteriile din cavitatea bucală, prin descompunere, dau naștere respirației urât mirositoare.

3. Boala parodontală

            O altă cauză destul de des întâlnită este reprezentată de boala parodontală, o urmare inevitabilă a lipsei de igienă. Este vorba despre o maladie de natură inflamatorie, cronică, în prezența căreia bacteriile orale ”atacă” parodontul, mai exact țesuturile de susținere dentară. Printre simptomele parodontozei, alături de sângerări și durerile gingivale, se numără și mirosul neplăcut al respirației.

4. Gura uscată

            Senzația de gură uscată (xerostomie) reprezintă o altă cauză care adesea determină mirosurile neplăcute ale aerului expirat. Și în acest caz, la baza mecanismului de proliferare bacteriană, se află producerea insuficientă de salivă, salivă care are, printre altele, și rolul de a îndepărta bacteriile și de a dezinfecta cavitatea orală.

  1. Alte afecțiuni medicale

            Halena poate indica și patologii precum:

  • infecții ale căilor respiratorii: bronșite, amigdalite, sinuzite, abcese pulmonare;
  • boli ale tractului gastrointestinal: gastrita, gastroduodenita, ulcerul stomacului;
  • boli inflamatorii cronice ale nazofaringelui: amigdalita, rinita;
  • insuficiență hepatică (miros de pește);
  • azotemie (miros de ammoniac sau urină);
  • cetoacidoză diabetică (miros dulce fructat).

 

GLIBAVAC este o soluție eficientă, perfectă pentru îndepărtarea mircrobilor din interiorul gurii și împrospătarea respirației. Ținând cont de contextul actual, igiena personală este mai importantă ca oricând! Tocmai de aceea GLIBAVAC devine o soluție eficace pentru menținerea sănătoasă a cavității bucale. Aplicarea GLIBAVAC este parte a rutinei zilnice de igienă, recomandată pentru menținerea sănătății generale. Are și avantajul de păstrare a sănătății împotriva germenilor anaerobi, a dinților și a gingiilor, alături de periajul dentar sau aței dentare.


DE CE GLIBAVAC?
- Se poate folosi și de copiii cu vârstă de peste 1 an
- Conține GLICERINĂ VEGETALĂ PURĂ 99,5% și ALCOOL ȘI APĂ CU MEMORIE ÎNTOARSĂ.
- Este un produs fără aspartam, fără clor/fluor, fără parabeni.
Și ce este cel mai important, e faptul că se poate comanda chiar acum!
https://spiteriavraciului.com/products/glibavac

Înapoi la blog